Kép: Gazdag Vivien és Cosori

Gazdag Vivien: „Az életmódváltás apró lépésekkel kezdődik!” – TOP 5 tipp, hogy merre indulj!

2023.10.17.Bulvár

Meglepő, de a TikTokon nagy népszerűségnek örvendő Gazdag Vivien a saját bevallása szerint sosem volt kimondottan sportos típus. Először egy kötelezően választható, egyetemi órán ismerkedett meg a jógával. Akkor még eszébe sem jutott, hogy ez mennyi változást hoz majd az életébe.

3 éve, már jógaoktatóként költözött Budapestre, mostanra pedig közel 60 ezren követik TikTokon jógás videóit és életmódváltó tippjeit. Vivi szerint a változásra bárki képes, de csak fokozatosan szabad belevágni!

A yoga_byVivie oldal kezelője korábban egy szállodában dolgozott, de mindig is érezte, hogy ez nem az ő útja. A jógának Siófokon adott második esélyt, egy stresszesebb egyetemi félév során ment el egy helyi, vegyes korosztályú csoportba, és nagyon megtetszett neki. Mindig is olyan foglalkozást álmodott magának, amiben ő is jól érzi magát, de másokon is segíthet. Amikor a jógaoktató képzésre rábukkant, rögtön érezte, hogy ez egy jel, ezért azonnal bele is vágott.

Hozzám a dinamikus jóga áll közelebb, mára már úgy érzem, kiforrt a saját stílusom, amiben a leginkább át tudom adni önmagam és erre nagyon büszke vagyok! Eleinte csak a barátnőimnek tartottam foglalkozásokat, de már akkor is rengeteg pozitív megerősítést kaptam. A jóga mentálisan és fizikálisan is rengeteget ad az embernek és nagyon örülök, hogy egyre több embernek segíthetek a stresszmentesebb élet felé elindulni!.

– árulta el. A TikTok-ot eleinte poénnak tartotta, de aztán arra gondolt, értékközvetítésre is használhatná. Ekkor jöttek az edukatív tartalmak, az életmódváltásra ösztönző videók. Mára közel 60 ezren követik tartalmait, amelyben többek között a jóga és a mozgás jótékony hatásairól, a helyes légzéstechnikáról, egészséges ételreceptekről és edzéstechnikákról beszél, jó példát állítva ezzel mindannyiunknak.

A mozgás mindenkié

Vivi vallja, az életmódváltás nem radikális változtatásokkal, hanem egészen apró lépésekkel kezdődik. Ha szeretnéd jobban érezni magad a bőrödben, de nem tudod, merre indulj, 5 jótanácsa neked is segíteni fog:

  • Figyelj oda a víz-és vitaminbeviteledre!
  • A megfelelő alvás is nagyon fontos, főleg, ha szeretnél változtatni az életmódodon!
  • Próbáld ki az ételek egészségesebb alternatíváit, adj esélyt nekik! Ne vond meg magadtól a kedvenceidet, de kísérletezz bátran az olaj vagy cukor nélkül készített harapnivalókkal! Ehhez nagy segítség, egy jó minőségű airfryer.
  • Figyelj oda a tested jelzéseire, tudja, hogy mire van szükséged!
  • Fontos a mozgás, főleg, ha ülőmunkát végzel: egy kis sportot mindig igyekezz beiktatni a napodba, ez mentálisan is rengeteget jelent!

Vivi online és offline jógaórákat is tart, és cégekhez is ellátogat. Újabban rooftop-alkalmakat is szervez, és bárhol is legyen, arra mindig figyel, hogy egészséges nassolnivalót kínáljon a résztvevőknek.

A könnyebb ételek jobban esnek

Rendszeres testmozgás mellett az igényeink is átalakulnak: jobban kívánjuk majd a könnyebb, kevésbé zsíros és megterhelő fogásokat. Persze ez az átalakulás sem megy egyik pillanatról a másikra, a fokozatosság itt is kulcsfontosságú. A konyhánk megreformálásában remek társunk lehet egy Cosori Air Fryer, amiben pofonegyszerűen és gyorsan készíthetünk magunknak alacsony kalóriatartalmú, olajmentes harapnivalókat.

Álszentség lenne azt állítani, hogy már nem eszem például kakaóscsigát vagy egy finom tortaszeletet. Mindennek kulcsa az egyensúly, így ez is belefér időnként. Mikor nekivágtam az életmódváltásnak, én is egészen kis dolgokkal kezdtem, nem megvontam magamtól a megszokott ételeket, hanem lehetőséget adtam az egészségesebb alternatíváknak. Fokozatosan kezdtem egyre több zöldséget és gyümölcsöt enni és egyre kevesebb cukros-lisztes ételt, az olajat is elsők közt száműztem az étrendemből.

– árulta el a tartalomgyártó. Hozzátette, a covid ideje alatt rengeteget főzött, azonban utána ez sajnos háttérbe szorult, más dolgokra került a fókusz.

Kép: Gazdag Vivien és Cosori

Kép: Gazdag Vivien és Cosori

Egészséges finomságok néhány perc alatt

Amióta viszont néhány hete airfryer-re váltottam, a Cosori legújabb, kimondottan kis háztartásokba tervezett forrólevegős sütője rengeteget segít a megfelelő diéta betartásában, sokkal egyszerűbb a dolgom, szinte csak belerakom a zöldségeket, és készen is van az ebéd. Számomra ez nagyon praktikus, hiszen tényleg kevés időm jut sütni és főzni.

– mondta el Vivi, aki 4 éve vegetáriánus étrendet követ. Szerencsére a konyhában van segítsége is, hiszen a párja remekül főz és gyakran meglepi egy-egy finomsággal. A reggelire mindig nagyon odafigyelnek, ebédre viszont sokszor az kerül a tányérra, amit a nagy rohanásban éppen otthon talál.

Mivel Vivi szereti a párolt és rántott dolgokat, de kerüli az olajat és zsírt, ezért tökéletes megoldás számára a forró levegős sütő. Azt is elárulta, hogy már a bagel-sütést is kipróbálta új szerzeményében, ami szintén nagyon finom lett, ráadásul pofonegyszerűen és egészségesen készült el.