Romantika, avagy mire vágynak a nők egy kapcsolatban?

2024.01.06.Életmód

Romantikára mindenki vágyik, de a hölgyek egészen máshogy képzelik ezt sokszor, mint az urak. Sok hölgy panaszkodik, hogy hiányzik a kapcsolatukból a romantika, pedig lehet, hogy megkapják a párjuktól, csak nem egészen úgy, ahogyan szeretnék.

Gyakran hallani azt a már közhellyé vált mondatot, hogy a nők a Vénuszról, az urak pedig a Marsról jöttek. Ez persze nem így van, de a mondat nagyon jól példázza, hogy az ellenkező nem tagjai máshogy értelmeznek dolgokat, és másra is vágynak egy kapcsolatban. Így van ez a romantikával is, ugyan kutatások már bebizonyították, hogy a férfiak és a nők máshogy élik meg ezt.

Mert mire is vágynak a hölgyek: virágcsokorra, gyertyafényes vacsorára vagy ajándékokra. A férfiak azonban a figyelmet és tiszteletet sokkal jobban értékelik, számukra ez is a romantika egy formája.

Számos olyan kapcsolat van, ahol a hölgyek elhanyagolva érzik magunkat, és úgy gondolják, az ő kapcsolatukból már kiveszett a romantika. Pedig talán csak arról van szó, hogy nem ugyanarra gondolnak, mint a párjuk, amikor ez a szó felmerül. Persze az sem ritka, hogy valóban hiányzik már a kapcsolatból az a szeretet kimutatás, amire egy hölgy vágyik, de erre is van megoldás.

A kedves szavakról a rózsacsokorig

Ha úgy érezzük, hiányzik a kapcsolatunkból a romantika, nem árt egy őszinte beszélgetéssel kezdeni a probléma megoldását. Természetesen megeshet, hogy a párunk erre egyáltalán nem nyitott, de sokan meglepődnek, hogy a férfiak is vágynak a romantikára. Célszerű ilyenkor megbeszélni, hogy ki mennyire elégedett a kapcsolata ezen részével, illetve hogy számára milyen gesztusok lehetnek romantikusak.

Ahogyan az már a bevezetőben is említésre került, a férfiak inkább a figyelmet értékelik, és bizony sokszor jobban szeretik, ha a másik fél mutatja ki a háláját, minthogy nekik kellene megtenni ugyanezt.

A hölgyek viszont a kisebb-nagyobb ajándékokat, gesztusokat szeretik általában, mint a rózsacsokor, vagy egyetlen szál virág, a romantikus vacsora, esetleg az ékszerek. Ha tudjuk, mire vágyik a másik, könnyebben teljesíteni is tudjuk a vágyait, ezért nem árt néha beszélgetni erről.

Tény persze, hogy az urak erről nem igazán szeretnek beszélni, a hölgyek ezt szívesebben megteszik, mégis fontos, hogy megbeszéljük ezeket a dolgokat.

A romantikus kiruccanásokról sem szabad megfeledkezni

A romantika egyik formája a közös nyaralások, kirándulások, vagy épp egy romantikus hétvége. Manapság már rengeteg szállás kínál kifejezetten pároknak csomagajánlatokat, sőt, a legtöbb ajánlat a szálláskuponos oldalakon 2 fő részére szól.

Ettől persze még nem lesz romantikus egy hétvége, de vannak olyan szállodák, hotelek és panziók, akik ennek jegyében állítják össze az ajánlataikat. Ha már tudjuk, hogy párunknak mi a fontos, akkor könnyen találhatunk ilyen ajánlatot a szálláskereső oldalak kínálatában.

Persze számos példa van a romantikus hétvégi szállásajánlatra. Akad olyan szállás, akik rózsaszirmot, pezsgőt vagy csokoládét készítenek be a szobába, de több is van, amely a szoba hangulatát is a szerelem és romantika jegyében alakítja ki. Ha szeretnénk egy kis meghittséget, intimitást, és nem utolsó sorban romantikát csempészni a kapcsolatunka, akkor egy hétvégi kiruccanás jó lehetőség lehet.